Dexterity, dat betekent zoveel als handvaardigheid, bedrevenheid en handigheid. Oftewel, iets dat je goed in de vingers hebt. Ik wilde graag een uniek inbrei-patroon maken dat net een beetje verder gaat dan de meesten...

Die handigheid en bedrevenheid, die heb je nodig om je spanning goed te houden. De patroonkleur moet vaak over wel 30 tot 40 steken meegevoerd worden, soms zelfs over het dubbele. Niet geschikt dus als eerste inbrei-project, maar wel als je al een paar inbrei-projecten hebt gedaan en klaar bent voor een nieuwe uitdaging!

Het is een omslagdoek geworden met een andere vorm, in meerdere opzichten... Ten eerste, geen driehoek of rechthoek, maar een halve cirkel (of is het een halve zeshoek?). Maar ook het motief is anders, vloeiende lijnen in mijn favoriete vorm om te tekenen: doodles!

De omslagdoek wordt gemaakt door in te breien, ook wel bekend als de fair-isle techniek of stranded knitting. In het voorbeeld wordt gebruik gemaakt van Shetlandwol, dat beschikbaar is in vele kleuren om mooie combinaties te maken. Maar je kunt ook sokkenwol gebruiken (met bv. een lang kleurverloop voor de achtergrond en een effen kleurtje voor de patroonkleur) of de verlopende garens van Ullcentrum of Kauni.